Unplugged wedding bij Hanneke Bloem Fotografie.

Er is steeds meer animo voor unplugged weddings. Waar ga jij voor?

Je hebt speciaal voor je huwelijk een professionele fotograaf ingehuurd, maar tegenwoordig heeft iedereen een smartphone met camera. Vrienden en familie willen jullie – goedbedoeld – ook graag vastleggen. Van alle kanten word je gefotografeerd, maar had je daar niet een fotograaf voor? En is het niet de bedoeling dat jullie geliefden gewoon lekker genieten tijdens jullie trouwdag? Dat is de reden dat in Amerika het fenomeen ‘unplugged weddings’ is ontstaan.

Weg met de mobieltjes.
Maar er is meer… Moeders van bruiden die het liefst elk moment vast leggen: “Ga nu eens zitten mam, je moet ook genieten van de dag.” Geliefden horen niet met fotografie bezig te zijn, ze horen onbekommerd te genieten. Los nog van wat voor impact het heeft op mijn fotografie. En dat is waarom ik bruidsparen tijdens een kennismakingsgesprek vertel over de unplugged weddings: bruiloften waar mobieltjes en camera’s uit den boze zijn. Waar foto’s en video’s uitsluitend worden gemaakt door de professionals.

Unplugged wedding: daarom.
Zoals je hiernaast kunt zien, kan je er op een niet-unplugged wedding best creatief mee omgaan met de aanwezigheid van mobieltjes en camera’s. Toch zijn er momenten waarop het wel heel vervelend wordt. Hieronder twee voorbeelden, zodat je een bewuste keuze kunt maken over of jullie voor een unplugged wedding willen gaan:

  • Op het moment dat jullie elkaar het jawoord of dé kus geven, heb ik mijn camera zo ingesteld dat het naast het jawoord en dé kus ook nog eens dé perfecte foto wordt. Helaas: oom Jan besluit ook een foto te maken. Met flits uiteraard, want dat bepaalt zijn compact camera voor hem. Het gevolg: oom Piet heeft een leuke foto van jullie, maar die van mij is overbelicht.
  • Ik ben dol op kerkelijke huwelijken. Een mooi lang gangpad met links en rechts bankjes. Een van mijn favoriete shots is het bruidspaar van voren, of van de zijkant. Steeds meer wordt dit lastig omdat vrienden en familie in het gangpad met camera of mobieltje foto’s maken.

Tot slot.
Daar sta je dan in je mooie jurk. Vrienden zetten je fanatiek op de foto met hun mobiel. Leuk! Maar vijf minuten later staat deze foto al op Facebook, ruim voor de avondgasten jou hebben gezien. Steeds meer hoor ik bruidsparen aan hun gasten vragen of ze alsjeblieft nog geen foto’s online willen plaatsen. Ze willen het als verrassing houden voor vrienden. Begrijpelijk.

Bovenstaande situatie voorkom je eenvoudig door aan te geven dat jouw bruiloft unplugged is. En mocht je je bruidsfotografie door mij laten verzorgen dan heb je binnen een paar dagen een aantal officiële trouwfoto’s die je zelf kunt plaatsen!

Ik wil jullie als bruidspaar er graag over na laten denken wat jullie willen op jullie bruiloft. 

Unplugged wedding of toch niet: wat wordt het voor jou? Ga je voor de unplugged? Gebruik dan gerust het symbooltje hierboven voor je trouwkaart.

Spring naar toolbar