Back to the roots.

Wat tof dat je de moeite neemt om deze blog op mijn website te lezen. Ik neem je graag mee op reis, back to the roots. De wortels van onze kinderen liggen in Kenia, omdat ze er geboren zijn. Wij hebben er als gezin 1,5 jaar gewoond, zo zijn het ook onze roots geworden. Wat houden we van dit prachtige land! Vorig jaar april kregen wij de kans om terug te gaan en boekten wij de reis. Afgelopen februari was het zo ver, we gingen back to the roots! Door het fotoverslag hoop ik iets te kunnen overbrengen van alle indrukken die wij daar hebben ervaren. Slechts een beetje, want de geur, de warmte en het zien en ervaren van de cultuur is lastig over te brengen middels een foto. Maar toch.

De eerste foto’s vertellen al heel veel. Vrijheid, we voelen ons er vrij, we voelen ons er thuis. Het strand, de oceaan het geeft zo veel vrijheid. Tijd speelt geen rol. Op het strand is veel te beleven. Vissers lopen af en aan met hun vangst. De Samburu stam probeert hun sieraden te verkopen. Vliegeren, duiken, snorkelen, wandelen. Zo fijn!

In de vorige blog heb ik verteld over onze vriendschap met Mama Joy. Hoewel onze tijd in Kenia dit keer kort was hebben we haar regelmatig bezocht in haar winkeltje. We kochten dan een flesje frisdrank, en al kletsend leerden we veel over haar bedrijfje. Interessant om te ervaren hoe de handel en het ondernemen in Kenia in zijn werk gaat.

Vanuit de auto heb ik geprobeerd het straatbeeld, de Keniaanse cultuur te vast te leggen met mijn camera. Met een snelheid van rond de 90 km/u was dit wel een uitdaging, maar toch is het gelukt om het leven zoals het hier elke dag gaat te vangen in een paar beelden. Wat mij raakt is dat de mensen hier zo veel rust uitstralen. Wij zijn gewend te draven, alles moet in een snel tempo en we zijn nu al bezig met wat wij volgende week moeten doen. In Kenia leeft men per dag. En overleeft men per dag. Dat laatste is ook zichtbaar in sommige beelden. Veel armoede.

Kenia kent ook ontzettend veel natuurlijke landschappen. Wij gingen 3 dagen op safari en bezochten een van deze landschappen: Tsavo Oost. We hebben ontzettend veel verschillende dieren gespot. Olifanten, giraffes, antilopen, struisvogels, zebra’s…. De kinderen hadden beiden hun eigen camera waarmee ze dit goed konden vast leggen. Leeuwen vinden is ontzettend lastig, deze grote gevaarlijke beesten liggen grotensdeels van de dag te slapen in de schaduw. Wij hadden het geluk dat we ze elke safari-dag hebben gezien. Wow, wat een adrenaline gaat er dan door je heen!

We kijken terug op een prachtige reis, waarin we met al het kleins weer zo veel hebben geleerd over de roots van onze kinderen. Als het aan ons ligt gaat het niet weer 3,5 jaar duren voordat we terug gaan.

© Hanneke Bloem Fotografie I Natuurlijk licht, fris, puur én kleurrijk I Met spontaniteit en veel enthousiasme gemaakt.

Spring naar toolbar